Camteh d.o.o. ekskluzivni zastupnici za Flux lasere

Cijenjeni partneri, kupci i ostali prijatelji iz svijeta novih tehnologija, tvrtka Camteh d.o.o. postao ekskluzivni zastupnik za lasere svjetskog proizvođača FLUX za područje Republike Hrvatske.

Laser je uređaj koji emitira zraku koherentne svjetlosti kroz proces optičkog pojačanja. Postoje mnoge vrste lasera, a neki od poznatijih su plinski laseri (CO2), laseri sa bojom, diodni lasere i slično. Sve ove vrste lasera dijele osnovni skup komponenti. Laseri se koriste u mnogim primjenama. Neke od poznatijih su medicina kod kirurških zahvat kao što je laserska operacija oka. U proizvodnji se laseri koriste za rezanje, graviranje, bušenje i označavanje širokog spektra materijala.

Laserska obrada materijala koristi lasersku energiju za modificiranje oblika ili izgleda materijala. Ova metoda modifikacije materijala pruža niz prednosti kao što je mogućnost brze promjene dizajna, proizvodnje proizvoda bez potrebe za ponovnim alatom i poboljšanja kvalitete gotovih proizvoda. Još jedna prednost laserske obrade materijala je kompatibilnost s mnoštvom materijala. Kompatibilni materijali sežu od nemetala kao što su keramika, kompoziti, plastika/polimeri i ljepila do metala, uključujući aluminij, željezo, nehrđajući čelik i titan. Učinci koje proizvodi laserska energija u interakciji s materijalom snažno ovise o valnoj duljini i razini snage lasera te karakteristikama apsorpcije i kemijskom sastavu materijala. Uobičajene valne duljine za lasersku obradu materijala su 10,6 i 9,3 mikrona koje proizvode CO2 laseri i 1,06 mikrona koje proizvode diodni laseri. Raspon razina snage dostupan je za svaku vrstu lasera kako bi se optimizirala interakcija laserske energije i materijala.

Tvrtku FLUX osnovala je grupa strastvenih mladih inženjera i dizajnera koji se nalaze u Taipeiju u Tajvan u ožujku 2014. Od početka je tim okupljao ljude talentirane u više područja sa zajedničkim uvjerenjem u vrijednost kreativnosti. Iste godine tim se zaputio u Silicijsku dolinu u SAD-u i uspješno prikupio više od milijun američkih dolara za projekt Kickstartera koji označava rekordnu kampanju u Tajvanu. Tim je dobio podršku diljem svijeta, čime je tajvanski tim postavio rekord u prikupljanju sredstava na međunarodnim platformama. Sa strašću prema digitalnom stvaranju i svrhom izrade pristupačnih alata jednostavnih za korištenje za kreatore i dizajnere diljem svijeta, FLUX je predstavio jedan od prvih modulariziranih 3D pisača na svijetu: FLUX Delta+ 2017. Godinu dana kasnije, FLUX je objavio Beambox i Beambox Pro. Godine 2020. FLUX je objavio najmanji CO₂ laserski uređaj za rezanje i graviranje na svijetu, Beamo. Nudimo kreatorima diljem svijeta najpristupačniji i najlakši alat za stvaranje. Nakon što je stvorio najmanji CO₂ laserski rezač, FLUX je 2022. objavio HEXA, najveći FLUX stolni laserski rezač dosad.

Tvrtka FLUX raspolaže sa CO2 laserima jačine od 30-60W  na kojima postoji mogućnost nadogradnje i diodnih lasera. Kod nas možete vidjeti i testirati izložbeni primjerak FLUX Beamo laser snage 30 W sa pripadajućim uređajem za filtriranje zraka. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite dobiti službenu ponudu slobodno se javite na info@camteh.hr ili u sljedećem linku pogledajte sve FLUX lasere u našoj ponudi.

Back to top